De Toevlucht

"Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: Een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn." 1 Kor. 14: 26

Christelijk nieuws en updates

15 juli 2021

Libanon

Israël smeekt Libanon om zijn hulp te accepteren

De ongekende economische, politieke crisis in Libanon lijkt elke dag te verslechteren, en de interim-regering van premier Hassan Diab wekt de indruk geen idee te hebben hoe deze de talloze problemen van het land moet aanpakken, zoals de gevolgen van de explosie in de haven van Beirut en de Corona-crisis. Door de torenhoge inflatie heeft de lira 90 procent van zijn waarde verloren. Meer dan de helft van de Libanezen leeft onder de armoedegrens, en het land heeft zulke grote schulden dat het niet langer essentiële goederen kan invoeren. Auto's staan in de rij bij de pomp om een beetje benzine, en Hezbollah-leider Nasrallah wil de chaos benutten om olie uit Iran te importeren.

Minister van Defensie Benny Gantz herhaalde maandag het standpunt van de Joodse Staat in een reeks tweets in het Hebreeuws en het Engels. Hoewel Israël inderdaad verlangt naar vrede met en een terugkeer naar welvaart voor Libanon, is zijn motivatie niet geheel altruïstisch. Er bestaat grote bezorgdheid dat, indien Libanon volledig ineen­stort, het volledig onder de controle zal komen van Iran en zijn hand­langer, Hezbollah. Dat zou het machts­even­wicht in de regio sterk kunnen verschui­ven en een onaan­vaard­bare bedreiging kunnen vormen voor Israël.

Bron: www.israeltoday.nl

14 juli 2021

MAF

Tot aan de einden der aarde

Zou jij het doen? Alles in Nederland opzeggen: je baan en inkomen, je bezoek aan een kerk/gemeente, de school van je kinderen, even op de fiets stappen naar vrienden en familie. 
Zou jij het doen? Het vliegtuig instappen. Een nieuw leven opstarten in Oeganda. Leven op basis van giften en je inzetten voor mensen en stammen in afgelegen gebieden?
De stickers die de kinderen dagelijks opplakken op de aftelkalender geven aan dat de dagen die overblijven tot ons vertrek naar Oeganda nu heel snel minder worden. De container met huisraad is al onderweg en onze vliegtickets zijn al ontvangen. Het is een tijd van afscheid nemen van veel mensen die ons dierbaar zijn.

De kinderen hebben op school een waardevolle les geleerd over afscheid nemen: ‘Het is bijzonder als mensen het moeilijk vinden om afscheid te nemen. Dat betekent dat je belangrijk voor elkaar bent’ . We merken wel dat het ook goed is om straks echt te gaan, om te stoppen met afscheid nemen en deze periode af te sluiten. We zien er naar uit om weer iets te kunnen gaan opbouwen. Inmiddels is onze container met huisraad al op weg richting Oeganda. Omdat het transport wel drie maanden kan duren hebben we ervoor gekozen om half juni de container te laten vertrekken. Dat betekent dat we nu op kampeerstoelen en een opblaasbank bivakkeren in ons eigen huis. We hebben het al vaak tegen elkaar gezegd maar het heden en de toekomst liggen in Gods handen. We beseffen juist in deze tijd hoe kwetsbaar we zijn nu we veel los moeten laten. God zal voor ons zorgen, Hij is trouw!

Bron: www.maf.nl/room

13 juli 2021

Familie Room

Kirti uit India

Meerdere keren werd ze bedreigd, in de hoop dat ze haar geloof in de Here Jezus zou verloochenen. Haar man werd op brute wijze vermoord, ze werd gediscrimineerd en haar vee werd geslacht en opgegeten. Kirti kwam, zoals veel christenen met een hindoe-achtergrond, tot geloof na een wonderlijke genezing. Nadat ze een aantal keren bedreigd was, besloten zij en haar man voortaan in het geheim samenkomsten te houden in hun huis. Toen haar dorpsgenoten daar achter kwamen verbrandden ze haar Bijbel en aten ze haar voedsel en haar vee op. Omdat ze dachten dat Kirti haar geloof hierna eindelijk vaarwel gezegd had, hield de vervolging een tijdje op. Maar Kirti bleef bidden en er kwamen weer christenen naar haar huis.

Toen de buurt hoorde dat er een doodzieke man in haar huis genezen was, werd Kirti met enkele andere christenen in elkaar geslagen. Het gezin van Kirti werd daarop buitengesloten, gediscrimineerd en bedreigd. Op een dag werd haar man ontvoerd. Hij werd enkele dagen gemarteld en uiteindelijk vermoord. Kirti mocht hem niet begraven op de begraafplaats van het dorp, maar moest hem op haar eigen land begraven. Kirti woont nu samen met haar vier kinderen en haar schoonfamilie. Tijdens de coronapandemie heeft ze het niet gemakkelijk, met zo veel monden om te voeden en een gemeenschap die haar moedwillig tegenwerkt.

Hoewel Kirti soms ontmoedigd is, houdt ze vast aan haar geloof en is ze dankbaar voor de verandering die ze ziet in de harten van haar schoonfamilie en haar dorpsgenoten. “Ik ben analfabeet, maar alles wat ik hoor uit de Bijbel deel ik met anderen”, vertelt ze. “Ik word nog steeds vervolgd, maar ik ben niet bang meer. God is bij mij.”

Bron: www.opendoors.nl 

Adres

Evertsenstraat 33
5224HN Den Bosch, Nederland
mob. (+31) 0611103049 / 0648486344

Volg ons
Bankgegevens
  • IBAN:NL78 RABO 0121 9055 35
  • IBAN:NL24 INGB 0000 8532 85
  • KVK: 16056622
  • VPE (RSIN): 007879374

Wie we zijn en Wat we doen
  • Onze visie en missie
  • Onze activiteiten
  • Media en verslagen
  • Updates
  • Studies

Built with Mobirise - Check this