De Toevlucht

"Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: Een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn." 1 Kor. 14: 26

Christelijk nieuws en updates

7 maart 2022

Israeltoday

Wanneer Israëls aartsvijanden zwakte ruiken

Een van de meest prominente leiders van Hamas, Musa Abu Marzouk, tweette onlangs dat de oorlog in Europa de toekomst van de staat Israël in gevaar zou kunnen brengen. “Nu is het juiste moment om over Israëls toekomst te beslissen.” De Hamas-leiding begrijpt dat het tijdperk van Amerikaanse dominantie voorbij is en dat de Verenigde Staten niet langer de oorlog kunnen verklaren aan Rusland. Washington is eenvoudigweg niet langer in staat om exclusieve beslissingen te nemen op het internationale toneel, op basis waarvan de VS het gezag en de wereldheerschappij handhaaft. “Nu kunnen we praten over de toekomst van de zionistische entiteit,” zei een andere tweet, dus nu is de tijd rijp om te praten over het bestaan van de staat Israël. Israëls aartsvijanden zoals Hamas, de Islamitische Jihad, Hezbollah en het sjiitische Ayatollah-regime in Teheran begrijpen hoe de positie van Israël drastisch wordt verzwakt ten gevolge van de Amerikaanse misstappen.

Bron: www.israeltoday.nl

7 maart 2022

Opendoors

KERK IN OEKRAÏNE ZET ZICH SCHRAP NA INVAL RUSLAND

Oekraïne is complex. Het is iets meer dan dertig jaar geleden onafhankelijk geworden van Rusland, maar het is nooit een staat geweest die gekenmerkt werd door uniformiteit. In plaats daarvan is het een “staat met etnisch-religieuze breuklijnen”, zegt Elizabeth Kendal, een internationaal expert op het gebied van religieuze vrijheid. “Het noordwesten is overwegend etnisch Oekraïens, Oekraïens sprekend en Oekraïens-Orthodox en -katholiek. Het zuidoosten is overwegend etnisch Russisch, Russischtalig en Russisch-Orthodox.”

In een recent interview met Christianity Today reageerde de voorzitter van het Oekraïense Baptisten Theologisch Seminarie, Yarsolav “Slavik” Pyzh, op de inval die verwacht werd in het oosten van het land. “De kerken zijn het al eens. Degenen die in het westen van Oekraïne zijn … hebben onze broeders en zusters in andere delen van Oekraïne verteld [dat] als er iets gebeurt, wij onze huizen en onze kerken voor jullie zullen openen”, zei Pyzh.

Niet vergeten
Baptistengemeenten in Oost-Oekraïne zullen ondergronds gaan als Rusland erin slaagt de controle over dat deel van het land over te nemen, zei Pyzh. “Je moet begrijpen dat we historisch gezien die ervaring al eerder hebben gehad onder de Sovjet-Unie. De kerk is niet vergeten wat het betekent om vervolgd te worden, en ik denk dat we zullen herschikken, reorganiseren, en nog steeds doen wat we altijd doen, namelijk het evangelie verkondigen.”

Protestantse kerken in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne staan sinds 2014 onder toenemende druk nadat protesten tegen de regering hadden geleid tot een door Rusland gesteunde opstand in de provincies Donetsk en Luhansk, waar rebellen zelfverklaarde onafhankelijke republieken vestigden.

De oorlog tussen de door Rusland gesteunde separatisten en de regering in Kiev heeft in de loop der jaren miljoenen mensen op de vlucht gejaagd en aan ten minste 14.000 mensen het leven gekost.

De autoriteiten in beide zelfverklaarde republieken hebben richtlijnen opgelegd, op grond waarvan religieuze organisaties zich moeten laten registreren. Voor kerken niet vallend onder de Russisch Orthodoxe kerk is registratie vrijwel onmogelijk. Uit een lijst van december 2019 van 195 door de autoriteiten van Luhansk geregistreerde religieuze organisaties bleek dat aan geen enkele protestantse gemeenschap toestemming was verleend.

Bron: www.opendoors.nl

7 maart 2022

Christelijknieuws

Steun de vrouwen in Noord-Korea

Net als in voorgaande jaren is er sprake van geweld tegen vrouwen, mensenhandel, uitbuiting en discriminatie. Door de pandemie is de situatie in de afgelopen periode aanzienlijk verergerd. De Noord-Koreaanse overheid kreeg door de crisis nog meer mogelijkheden om de weinige vrijheden waar haar burgers over beschikten nog verder in te perken. Het zijn daarbij vooral de vrouwen en de kinderen die het zwaarst geraakt worden door mensenrechtenschendingen en discriminatie.

Gedurende 2020 en 2021 zette het Kim-regime vrouwen onder druk om zowel actieve werkers als volwaardige moeders te zijn. In juli 2020 riep de staatspropaganda vrouwen boven de 60 op om deel te nemen aan landbouwwerkzaamheden in een poging om de hongersnood waar het land mee kampt te bestrijden. In juli 2021 werden getrouwde vrouwen gemobiliseerd om bij te dragen aan de bouw van een nieuwe grensmuur.

Ook in China worden Noord-Koreaanse overlopers nog steeds geconfronteerd met talloze mensenrechtenschendingen. Door de pandemie zijn een groot aantal Noord-Koreanen die naar China zijn gevlucht, waaronder ook veel vrouwen, ernstig in de problemen geraakt.

Zo werd een Noord-Koreaanse vluchtelinge met corona-symptomen in februari 2020 de toegang geweigerd tot medische zorg. Ondanks het feit dat ze met een Chinese staatsburger was getrouwd werd haar de toegang tot het hospitaal ontzegd omdat ze niet beschikte over de juiste identiteitspapieren.

Bovendien werd in december 2020 gemeld dat Noord-Koreaanse fabrieksarbeiders in de provincie Jilin in China geplaagd werden door tuberculose als gevolg van ondervoeding en strenge coronamaatregelen. Een groot deel van de Noord-Koreaanse arbeiders in China zijn vrouwen.

Bron: www.christelijknieuws.nl 

Adres

Evertsenstraat 33
5224HN Den Bosch, Nederland
mob. (+31) 0611103049 / 0648486344

Volg ons
Bankgegevens
  • IBAN:NL78 RABO 0121 9055 35
  • IBAN:NL24 INGB 0000 8532 85
  • KVK: 16056622
  • VPE (RSIN): 007879374

Wie we zijn en Wat we doen
  • Onze visie en missie
  • Onze activiteiten
  • Media en verslagen
  • Updates
  • Studies

Page was created with Mobirise