De Toevlucht

"Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: Een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn." 1 Kor. 14: 26

Christelijk nieuws en updates

9 oktober 2021

Tempelberg

Rechter: Joods gebed op de Tempelberg is niet illegaal

Rechter Yahalom deed uitspraak in een beroep van Rabbi Aryeh Lippo tegen een verbod van de politie om de Tempelberg te bezoeken. Rabbi Lippo bezoekt de heilige plaats dagelijks en bidt er in stilte met enkele andere mannen. Op Yom Kippoer zag een politie­agent de Joodse gelovigen en verwijderde Rabbi Lippo met geweld. Vervol­gens kreeg hij een verbod om terug te keren.

Na het bekijken van de beelden van de beveiligings­camera's van het incident, stelde rechter Yahalom vast dat Lippo niets deed om de moslim­autoriteiten, die de heiligste plaats van het Jodendom beheren, te prikkelen, en dat zijn rustig bidden in een hoekje 'op zichzelf geen overtreding van de politie-instructies is.'

De Israëlische wet beschermt de vrijheid van godsdienst voor iedereen. Maar als reactie op lokale en regionale uitbars­tingen van geweld door moslims over de religieuze status van de Tempel­berg, die volgens hen de op twee na heiligste plaats van de islam is, staat Israël niet toe dat Joden of christenen daar openlijk bidden of andere religieuze activiteiten verrichten.

In de afgelopen maanden heeft de politie echter een oogje dichtgeknepen voor de toename van Joodse gebeden op het heilige plein. Premier Naftali Bennett ontketende een coalitiecrisis toen hij op deze schijnbare verschuiving in de status quo reageerde door de politie te bedanken voor 'het handhaven van de vrijheid van godsdienst voor Joden op de Tempelberg.'

Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev antwoordde onmid­dellijk dat er geen veran­dering was gekomen in het politie­beleid, en benadrukte later dat het 'illegaal' blijft voor Joden om te bidden op de Tempel­berg. Bennetts islamistische coalitie­partners onder leiding van MK Mansour Abbas gingen nog verder en verklaarden dat de Tempel­berg 'uitsluitend het eigendom van moslims is, en dat niemand anders er enig recht op heeft'.

De uitspraak van rechter Yahalom van deze week is de eerste keer dat een Israëlische rechtbank het wettelijke recht van Joden om te bidden op de Tempelberg heeft gesteund.

Bron: www.israeltoday.nl

9 oktober 2021

Amalia

Livingwatervillage: Nieuws uit Borneo

Ondanks het verschrikkelijke ongemak van dit virus heeft de Heer het keer op keer mogelijk gemaakt om vrachtwagens vol
voedselvoorraden, brandstof en bouwmaterialen af te leveren zodat alles hier gewoon door kan gaan. Hoe verbazingwekkend is dat in deze ongekende tijden? Dank u Jezus en dank u allen voor uw liefde en geweldige inbreng in het leven van onze kinderen en jongeren hier in ons dorp.

Onze Amelia doet het ook geweldig. Ze komt van de Mualang-stam en is ongeveer 2 jaar geleden in ons dorp aangekomen. Haar ouders waren overleden aan hiv en sindsdien werd ze van de ene plaats naar de andere gebracht omdat niemand haar wilde. Ze zorgde meestal voor zichzelf, maar ze was toen pas 4 jaar oud. Nieuws arriveerde in ons dorp dat er een klein meisje was dat grotendeels alleen was en of we haar wilden. Natuurlijk deden we dat en organiseerden we iemand om haar op te halen en verwelkomden haar hier in onze grote familie. Na medisch onderzoek kwamen we erachter dat ook zij hiv heeft. Ze is nu
onder behandeling en het gaat erg goed. Ze gaat graag naar school en woont met veel broers en zussen. Elke 6 maanden moeten we haar naar Pontianak brengen om haar toestand te controleren. Bid alstublieft met ons mee dat de Heer een prachtig wonder van genezing in haar leven doet. We zijn zo dankbaar dat Jezus haar hier heeft gebracht, omdat Hij heel veel van haar houdt en het allerbeste voor haar wil, zoals Hij dat voor ons allemaal
wenst.

Bron: www.livingwatersvillage.com

19 juli 2021

Cassia

EZB: Nieuws uit Sabinapolis

Cássia was een klein kind, slechts 2 jaar oud toen ze naar het kinderdagverblijf in Rio Vermelho ging. Ze was erg in zichzelf gekeerd, altijd verdrietig en vermeed contact. De buurt waar ze woont zien we dat helaas vaker, vaak veroorzaakt door seksueel misbruik. De leidsters deden enorm hun best een band met haar op te bouwen en na verloop van tijd wonnen ze haar vertrouwen. De kleine Cássia begon contact te maken en zich zowel motorisch als psychisch te ontwikkelen.

Cassia woont bij haar moeder Lindalva, nu 28 jaar oud en nog twee broers, Luan en Rafael, respectievelijk 8 en 9 jaar oud. Net als Cássia doen ook haar broers mee in een project van de zending, het "Conviver"-programma. We proberen de kinderen een veilige omgeving te bieden, ze te helpen met hun ontwikkeling en ze te vertellen van Evangelie, de kracht van waaruit we dit werk mogen doen. Door de corona pandemie raakte Lindalya haar werk kwijt en werd het gezin afhankelijk van een kleine bijdragen van de overheid.

Lindalva werd moeder toen ze nog maar 13 was. Ze had geen idee hoe ze kinderen moest opvoeden, voor ze zorgen en ze liefhebben. Door deze hele moeilijke periode heeft ze geleerd anders naar dingen te kijken. Daardoor wist ze dit keer met hun isolement om te gaan en hebben ze als gezin zelfs mooie momenten met elkaar beleefd: ze hebben een moestuin aangelegd, ze leerden hoe belangrijk het is om groenten te eten, hoe belangrijk het is om verspilling te voorkomen en hebben ze als gezin veel plezier samen!

Cássia overwon haar trauma's, leerde praten, kreeg vrienden en werd een lief, sociaal kind. Dit jaar wordt ze 6 jaar en heeft ze al veel zin om naar school te gaan. Ook nu op afstand heeft het kinderdagverblijf alle nodige steun aan het gezin geboden, van manden met groenten en fruit tot ondersteuning bij het uitvoeren van online activiteiten voorgesteld door de school.
Lindalva is de de zending dankbaar voor alle hulp die ze krijgt. En wij? We zijn God dankbaar dat we gezinnen zoals die van Cássia Zijn liefde mogen tonen en vertellen van Gods plan met de wereld èn getuige mogen zijn van hoe dat mensen verandert!

Bron: www.ezb.nu 

Adres

Evertsenstraat 33
5224HN Den Bosch, Nederland
mob. (+31) 0611103049 / 0648486344

Volg ons
Bankgegevens
  • IBAN:NL78 RABO 0121 9055 35
  • IBAN:NL24 INGB 0000 8532 85
  • KVK: 16056622
  • VPE (RSIN): 007879374

Wie we zijn en Wat we doen
  • Onze visie en missie
  • Onze activiteiten
  • Media en verslagen
  • Updates
  • Studies

Mobirise site creator - More