Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik van God op mijn hart om meer met Worship (aanbidding) te doen.

De eerste dienst met dat karakter was ongeveer 2 jaar geleden in Rotterdam. In dat prille begin was de aanbiddingsdienst nog eenvoudig en moesten ik en de anderen nog groeien daarin. Nu 2 jaar verder, kan ik wel zeggen dat we er ook in gegroeid zijn. Na Rotterdam volgden Maastricht, Den Haag, Capelle a/d IJssel, Utrecht, Den Bosch en Zwolle. Na deze aanbiddingsavonden had ik het verlangen om Testimony uit te breiden. Door contacten te leggen met mensen uit die gemeentes die dezelfde gedachten en gevoelens hadden konden we Testimony meer vorm geven.

Christus was de levende getuigenis (Testimony) van God aan de wereld. Het is onze taak om te leren hoe we realiteit en de kracht van de getuigenis op dezelfde manier kunnen vrijzetten als Jezus. Hij openbaarde het geheim van zijn bediening vrijelijk aan Zijn Discipelen door vaak te herhalen dat Hij alleen deed wat Hij zijn Vader zag doen. En zei wat Hij Zijn Vader hoorde zeggen. Het onderhouden van getuigenis is dus niet een kwestie van het bewaren van wat God in ons geheugen heeft gedaan, maar van het openbaren van hoe God is aan de mensen om ons heen. Door middel van een declaratie en demonstratie. Het woord getuigenis in het Hebreeuws komt van een stamwoord dat betekend: ‘’Herhalen, opnieuw doen”. We zien dat deze herhaling de twee dimensies van zeggen en doen inzicht draagt.

Het getuigenis is iets om te herhalen, zowel in woord en daad. Dit vloeit rechtstreeks voort uit de aard van het Woord van God.

Het resultaat van mijn wens en verlangen om God te eren met mijn Testimony (diensten) is nog steeds in de beginfase, maar door gebed en Zijn Woord ervaar ik een goede groei in mijn geestelijke leven.

 

Gods zegen,

Joey Bussenius